Chevrolet maakt al heel lang V8 motoren, maar pas in 1954 kwam de meest bekende en meest geproduceerde V8 op de markt. Chevrolet maakte in eerste instantie een V8 voor de nieuwe Corvette en Bel Air.

Chevrolet heeft sinds de introductie van hun eerste Small Block V8 geen nieuwe Small Block ontwikkeld tot de “LT” in 1992. En zelfs deze motor was in grote lijnen gebaseerd op het originele ontwerp.

In diezelfde periode ontwikkelde Chevrolet 2 series Big Block V8 motoren welke beide succesvol waren. Omdat ze heel anders in ontwerp en aanzicht zijn, kunnen ze makkelijk onderscheiden worden van de Small Blocks.

In trucks wordt een vergelijkbare Small Block V8 gebruikt als in de auto’s maar dan onder de naam Vortec. Vele onderdelen zijn uitwisselbaar en sommige hebben zelfs de voorkeur.

Onderdelen voor deze 3 motoren zijn geen enkel probleem. Ze zijn in grote aantallen verkrijgbaar en er wordt nog steeds volop ontwikkeld om nieuwe en verbeterde ontwerpen op de markt te krijgen. Vernieuwing rond deze motoren staat nooit stil.

Afbeeldingsgalerie

UA-40769013-1