Een voorbeeld van een aanpassing voor een Holley carburateur. bij deze carburateur is de choke behuizing verwijderd voor een betere luchtstroom naar de venturi's toe. De randen zijn afgerond en de boutjes van de throttleplaten zijn ook zoveel mogelijk weggehaald. Voor Off-Road is het mogelijk om de vlotter kamer ventilatie buizen met een slangetje te verlengen waardoor de kans dat brandstof uit de vlotterkamer stroomt bij grote hellingen zo goed als weggenomen wordt. Deze carburateur is ook voorzien van een Power Valve terugslag beveiliging. In geval van een backfire beschermt deze "check valve" de Power Valve tegen scheuren.

Een Holley 3310-2 waarbij de choke tower is verwijderd voor een betere toestroom van de aangezogen lucht. Deze carburateur komt op een Chevrolet pick up waarbij de choke onbelangrijk was.

 

Dit is een voorbeeld van een recente Holley (2008 of nieuwer) het is een 670 CFM Street Avenger 4150 vacuum secondary. De motor is een 383 B dodge big block in een '69 Charger.

De motor liep niet goed, ten eerste omdat de ontsteking erg vroeg stond, ten 2e omdat de idle afstelling niet links en rechts gelijk was. Later was het accelereren ook niet goed omdat er veel te weinig brandstof via de acceleratie sproeiers werd ingespoten (van 18cc naar 30cc nok).

Holley 4150 Vacuum Secondary 670 CFM op een 383 B Dodge Big Block

Dit is een voorbeeld van een Holley 650 Double Pumper. Op deze carburateur is een "Blow Back Valve" toegevoegd welke de Power Valve beschermt tegen scheuren in geval van een "backfire", niet noodzakelijk maar wel functioneel omdat deze carburateur gemonteerd word op een auto die voornamelijk op gas gaat rijden. Een Double Pumper lijkt in dat geval zinloos, maar het betreft een auto met handbak en daardoor is een Mechanical Secondary noodzakelijk.

Duidelijk zichtbaar zijn linksboven op de Throttleshaft en rechtsonder op de Throttleshaft de armen die de acceleratiepompen bedienen. Vandaar de naam Double Pumper.

links boven en rechts onder naast de vlotterkamers zijn de pomparmen zichtbaar die de acceleratie pompen bedienen

UA-40769013-1